Montage handleiding

Om ESI Grips te monteren zijn er 3 mogelijkheden.

Voordat je aan de montage begint is het zeer belangrijk om je stuur goed te ontvetten. Dit gebeurt met een ontvetter die verdampt (bv. wasbenzine). Na het grondig ontvetten is het belangrijk om het stuur niet meer aan te raken met je handen (=vet).

  1. PERSLUCHT: (Voor deze optie is perslucht (compressor) vereist.) Duw het handvat een stukje op je stuur. Plaatst nu het perslucht pistool onder het handvat en blaas hier lucht onder terwijl je het handvat op het stuur schuift. Een beetje draaien met het handvat kan de handeling makkelijker maken omdat de perslucht dan overal voor geleiding zorgt.
  2. WATER: Vul het handvat met water. Hou je vinger op het uiteinde van het handvat zodat één kant gesloten is. Vul het handvat met water en duw het op het stuur. Terwijl je het handvat op het stuur duwt draai je het handvat rond. Laat de handvatten 24u uitdrogen voor gebruik.
  3. ALCOHOL / RUITENREINIGER: Een derde optie is isopropyl alcohol of ruitenreiniger (een product dat verdampt). Spuit het product op je stuur en in de binnenkant van je handvat. Terwijl je het handvat op het stuur duwt draai je het handvat rond. Laat de handvatten 24u uitdrogen voor gebruik.

ESI Grips Quick Installation Video Using Rubbing Alcohol

Alle ESI Grips hebben een vlakke zijde. Deze monteer je weg van de handpalm (vlakke zijde richting remhendel).
Monteer je deze ESI Grips op bovenstaande manier kost dit nauwelijks moeite. De handvatten zullen muurvast op je stuur zitten en nooit ronddraaien.
(Gebruik nooit zeep, olie of andere dergelijke producten.)

Stuurdoppen
Bij elk paar ESI Grips zitten 2 stuurdoppen bijgeleverd. Naast het mooi afwerken hebben deze ook een functie. Daarom is het aan te raden om deze stuurdoppen te gebruiken. Door de dikke rand zorgen ze ervoor dat de ESI Grips niet beschadigd worden bij een (lichte) valpartij of als je de mountainbike bv. tegen een muur plaats.
Wanneer de stuurdoppen zeer moeilijk in je stuur gaan kan je in de ringen enkele knipjes zetten met een scherpe schaar of kniptang.
Indien je een dikwandig (carbon) stuur hebt kan je de ringen van de stuurdoppen in een driehoek snijden met een scherp (stanley)mes. Door deze aanpassing zijn de stuurdoppen te gebruiken met dikwandige sturen.

In heel uitzonderlijke gevallen zitten de stuurdoppen te los in het stuur. Je kan de stuurdoppen dan opvullen met isolatie tape (bv. van Tesa). Het is even zoeken tot je de juiste dikte te pakken hebt. De extra laag tape zal er voor zorgen dat de stuurdoppen stevig vast zitten in je stuur.

Gripshifters
Voor gebruik met Gripshifters raden we de ESI Grips Chunky aan. De diameter van de Chunky sluit mooi aan bij Gripshifters. Om de ESI Grips in te korten gebruik je een scherp mes of schaar.